Cyanotypie het vervolg.
We hebben enkele mooie zonnige dagen achter de rug en dat deed mij weer zin krijgen om verder te doen met het maken van cyanotypes.
Ik wou al heel lang iets maken met kanstanjebladeren, hun vorm is zo mooi en ik hou van die bomen, misschien omdat er vroeger zo een boom in de tuin van ons ouderlijk huis stond.
Mijn volgende experiment was dus cyanotypes maken met kastanjebladeren op katoen. Het resultaat was goed maar ik vond de grote witte vlakken waar de bladeren de stof voor de zon gemaskeerd hadden , niet zo mooi.
Toen kwam het idee om die witte vlakken in te kleuren.
Ik ging eerst voorzichtig met een pastelpotlood langs de randen en daarna heb ik de nerven getekend.
De vlakken tussen de nerven heb ik met wateroplosbare oliepastels ingekleurd.
Met “Liquitex fabric medium” wordt de verf textielverf, je brengt het aan met een fijn borsteltje van buiten naar binnen en zo worden de kleuren ook een beetje gemengd.
Dit is een methode die ik van Ansjeline Faber geleerd heb, zij gebruikt dit in combinatie met haar borduurstempels. https://wolenkatoen.nl/nl/lenianel-hetnieuweborduren/g-33
Nu de kastanjebladeren ingekleurd zijn , past mijn zelfgeverfde stof veel beter bij enkele Batik stoffen uit mijn voorraad.
Ook op papier heb ik nog enkele prints gemaakt:
Links met klaprozen, rechts met pluizige bloemen.
Toen kwam het idee om het ook eens boven een gelliprint te proberen:
Het resultaat was verrassend.
Cyanotypie is dus een verftechniek waarmee je eindeloos kan experimenteren, zowel op textiel als op papier.
Hi Catrien. Oh, those are just beautiful. I love how you add the color onto the leaves very creative and that long leaf is just gorgeous. Very lovely thank you for sending Diane.
Hoe een oude techniek nu gebruikt wordt voor prachtige afbeeldingen te maken. De combinatie met de gelliprints is gewoon fantastisch 😘